1 Cim x Mes: Ascens a la Punta Alta de Comalesbienes


Continuem amb la temporada d’un cim per mes, i aquest cop anem fins a la Vall de Boí per fer l’ascens a la Punta Alta de Comalesbienes (3014m).
p1280530x_-_punta_alta_de_comalesbienes

Data: Dissabte 17 i diumenge 18 de setembre.
Hora sortida: Dissabte dia 17 a les 9 del matí, Font de la Mandra a La Llacuna. (Ubicació)
Hora d’arribada: Aproximadament, a les 8 del vespre del diumenge dia 18.
Descripció de l’activitat: Aquest cop ens endinsarem al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, un dels espais naturals més espectaculars del nostre país, per pujar fins al cap d’amunt de la Punta Alta de Comalesbienes (3.014m). L’ascens el farem seguint una ruta circular que afrontarem en dos dies.
Com sempre en un entorn de muntanya, estem condicionats a la meteorologia del cap de setmana escollit per l’ascens. En el cas que no sigui favorable, ens posarem en contacte amb els inscrits per tal de suspendre la sortida.
Transport: El trajecte el farem compartint vehicles propis i durarà aproximadament unes 3 hores des del punt de sortida. El destí final del trajecte és el pàrquing situat sota la presa de cavallers, al final de la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Trajecte.
Lloc: L’ascens l’iniciarem des del pàrquing de la Presa de Cavallers..
Dificultat: 3/5 Mitja
Desnivell acumulat: 1410m
Distància aproximada: 16km (els dos dies)
Material:

  • Botes altes
  • Roba d’abric (pantalons llargs, jaqueta polar…)
  • Crema solar
  • Ulleres de sol
  • Gorra o barret
  • 1,5l d’aigua
  • Dinar de dissabte, esmorzar i dinar de diumenge
  • Fruits secs i xocolata
  • Impermeable i/o paravent
  • Lot o frontal (optatiu)
  • Pals (optatiu)

Material per el cap de setmana:

  • Roba de recanvi
  • Material d’higiene personal

Temporització aproximada del dia:
Dissabte: 
Arribarem al pàrquing de Cavallers cap a les 12:30 on seguidament prepararem material i repassarem la ruta. Començarem a caminar cap a les 13-14h amb l’objectiu d’arribar al Refugi de Ventosa i Calvell unes 3’5 hores més tard tot passant per l’estany de cavallers. Al refugi acabarem de passar la tarda, soparem i dormirem.
Diumenge: Ens llevarem cap a les 7 del matí per començar a caminar a les 8h. Per davant ens quedaran 5km d’ascens continuat fins a fer el cim on descansarem i gaudirem de les meravelloses vistes del Parc Natural i del Massís dels Besiberris. Posteriorment creurem la carena per afrontar un baixada llarga i una mica tècnica que ens portarà fins als cotxes. Aproximadament el diumenge haurem de caminar unes 6 hores.
Allotjament: Tenim la intenció, si hi ha places lliures, de dormir al Refugi de Ventosa i Calvell. El cost de dormir és d’aproximadament 17€ i la pròxima setmana realitzarem des del Centre la reserva de les places necessàries segons el nombre d’inscrits. No tenim l’opció de dormir amb tendes perquè està totalment prohibit al ser Parc Nacional.
Àpats: D’entrada ens em de portar de casa el dinar de dissabte, l’esmorzar de diumenge i el dinar de diumenge. Al refugi tenim l’opció de sopar per 19€. Aquesta opció és optativa. En cas de no voler sopar al refugi us podeu portar el sopar de casa.
Assegurança: Aquest any serà obligatori per accedir a qualsevol activitat d’”Un cim per mes” la contractació d’una assegurança que cobreixi la sortida. En el cas que no es disposi d’aquesta (Llicència FEEC, RACC…), la Secció d’alta muntanya s’ocuparà de tramitar una assegurança de dia, al preu de 5€, per aquells membres que ho sol•licitin a la inscripció.

Preu de l’activitat: (inclou combustible del trajecte)

 • Socis: 27€
 • No socis: 30€
 • Suplement assegurança temporal de dos dies (obligatòria en cas de no tenir cap assegurança): 10€

Llicència FEEC recomanada per aquesta activitat: Modalitat C
(més informació sobre les llicències de la FEEC aquí)

Nota: El preu de l’activitat inclou l’allotjament al Refugi de Ventosa i Calvell (17€) i el cost de gasolina compartida (10€/persona). El cost del sopar anirà a part per aquells que vulguin sopar al refugi.
Aquest preu és aproximat i pot variar depenent del nombre de cotxes que agafem. El pagament es realitzarà el mateix dia de la sortida.

INSCRIPCIÓ A L’ACTIVITAT

Per qualsevol dubte o més informació, podeu contactar amb nosaltres al correu centre@celallacuna.com

Leave a comment

Your email address will not be published.