[Crònica] Recollida de la Flama del Canigó


El passat dimarts 23, un grupet de voluntaris de la secció de corredors de muntanya del Centre Excursionista La Llacuna vàrem participar a la tradicional portada de la torxa de la Flama del Canigó. Enguany repreníem aquesta tradició tan catalana després de molts anys de no fer-se al nostre poble.
A les 8 del vespre preníem emocionats el foc del peveter de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada i enfilàvem corrent el camí cap a la Llacuna.

StJoan'15 (03)

01

En passar pel nucli antic de Montbui, ens esperava un bon grup de famílies montbuienques que reivindicaven el no tancament de la seva llar d’infants. Després de donar el foc a la seva torxa, vàrem continuar el camí de pujada cap a la Censada.
Val a dir que els crits d’ànims i les pitades dels cotxes que ens avançaven ens animàven en aquest camí tan solitari de relleus entre els corredors que érem.

StJoan'15 (27)

StJoan'15 (37)

En arribar a Miralles ens vam fer la foto de rigor i ens vam endinsar a l’únic tram de pista del recorregut. Allà, les nostres pacients assistències per carretera ens van abandonar en la soledat del bosc. En aquests pocs quilòmetres de camí va caure la nit, i amb ella un ruixat suau però persistent. He de confessar que el moment més màgic i emotiu va ser quan els quatre corredors pel camí entre els boscos de Miralles, érem il·luminats només per la flama de les torxes sota la pluja…
En passar la Creu retrobàvem l’asfalt i amb ell l’assitència del cotxe per encarar els darrers quilòmetres que ens durien fins la plaça Major.
Un cop allà, llegir el manifest i encendre la foguera i deixar-nos portar per l’ambient i la bona organització del sopar popular de revetlla.

StJoan'15 (70) StJoan'15 (72)

Brasa, vi i coca, i després de sopar el salt dels joves més agosarats sobre les flames de la foguera, jocs populars com l’estirada de la corda i balls tradicionals… Una revetlla única, digna d’un poble únic també.
Des del Centre volem agrair la participació dels corredors i sobretot la de les assistències, la ‘tieta’ Angelina amb la seva C15 i el Dani amb la moto, duent a la Mireia fent fotos. La logística de les companyes que feien córrer la notícia i les fotos per les xarxes. La gent que ens va animar durant el recorregut i que ens ha fet arribar les seves fotos. I la gent del GRILL que ens van acollir i cuidar en arribar. Mil gràcies a totes i a tots. Fins l’any que ve!!!

Crònica d’Albert Aguirre

Podeu veure totes les fotografies de la Recollida de la Flama del Canigó al nostre àlbum:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.