Sortida amb raquetes de neu pel Berguedà


Comença la temporada d’activitats d’Alta Muntanya al Centre Excursionista amb una sortida amb raquetes de neu pel Berguedà!

image-0002
Data: Diumenge 22 de març.
Hora sortida: 06:30 del matí, Font de la Mandra a La Llacuna.
Hora d’arribada: Aproximadament, a les 6 de la tarda del mateix diumenge 22.
Descripció de l’activitat: Procurem l’ascens amb raquetes de neu al Pedró dels Quatre batlles (2.383 m.) passant per la Tossa pelada (2.379 m.) . L’excursió és de nivell mig i es realitzarà ben a prop de les pistes d’esquí del port del comte. Aquest cim és força reconegut al Prepirineu i, com ja veureu, l’ascens és suau i constant. El massis del port del compte és un paratge natural que, a més, ofereix unes vistes meravelloses dels pirineus i la Catalunya central.
Al ser una data força avançada en el calendari els dies previs a la sortida haurem de tenir en compte a la quantitat de neu que hi ha a la zona. Si aquesta fes impracticable la sortida procuraríem buscar un altre zona on realitzar l’excursió amb raquetes.
Transport: Ens agruparem en cotxes particulars per tal de compartir costos de gasolina. El trajecte durarà aproximadament unes 1h i 45 minuts sortint de La llacuna. Passarem per Manresa i després agafarem la C-55 direcció Solsona, finalitzant el trajecte al pàrquing Estivella de les pistes d’esquí del Port del Comte.
Cada cotxe rebrà el cost de la gasolina consumida, tot i que hem de procurar que en cada vehicle hi càpiguen 4 persones.
Trajecte.
Lloc d’inici de l’activitat: Pàrquing Pàrquing Estivella de les pistes d’esquí del Port del Comte a les 9 del matí.
Dificultat: 2/5 Mitja – Baixa
Desnivell acumulat: 477m (desnivell positiu –.)
Distància aproximada: 9,75 km (anada i tornada)
Material:

  • Botes altes
  • Roba d’abric (pantalons llargs, jaqueta polar…)
  • Impermeable i/o paravent
  • Crema solar
  • Ulleres de sol
  • 1’5l d’aigua
  • Esmorzar i dinar del diumenge
  • Fruits secs i xocolata
  • Pals (optatiu)
  • Raquetes (Material amb opció de lloguer. Preu a part.)

Les raquetes de neu les llogarem conjuntament per aquelles persones que ho hagin sol·licitat a la inscripció. Els costos aniran inclosos dins del preu total de la sortida. Per tots aquells que no hagin utilitzar mai unes raquetes de neu farem un repàs de l’ús abans d’iniciar la sortida.

Temporització aproximada del dia:
Començarem l’itinerari a l’aparcament de l’Estivella, anomenat també Clot de la Vall, a 1.930m d’altitud. Primer pujarem fins a la bassa d’aigua per fer neu artificial de l’estació d’esquí. Des d’aquí, continuarem l’ascensió pel barranc del Prat Piguer. Quan arribem al Portell de Llop se’ns obrirà la panoràmica i podrem fer un petit descans. A continuació farem un gir de 90º i pujarem per entre el bosc i per una zona de pendents suaus fins el Cap de les Pedrusques o Vulturó (2.349m). Seguirem caminant fins assolir el Pedró dels Quatre Batlles (2.383m) i, finalment, la Tosa Pelada (2.379m). Des d’aquest cim baixarem fins el Clot Rodó i el Prat de les Fontetes. En aquest punt, agafarem la pista que ens portarà novament a la zona de l’Estivella.
Àpats: L’esmorzar i dinar del diumenge se l’ha de portar cadascú.
Assegurança: Aquest any serà obligatori per accedir a qualsevol activitat la contractació d’una assegurança que cobreixi la sortida. En el cas que no es disposi d’aquesta (Llicència FEEC, RACC…), la Secció d’alta muntanya s’ocuparà de tramitar una assegurança de dia, al preu de 5€, per aquells membres que ho sol•licitin a la inscripció.

Preu de l’activitat: (inclou combustible del trajecte)

 • Socis: 7€
 • No socis: 11€
 • Suplement assegurança temporal d’un dia (obligatòria en cas de no tenir cap assegurança): 5€
 • Suplement lloguer de material (inclou raquetes): 14€

Llicència FEEC recomanada per aquesta activitat: Modalitat C
(més informació sobre les llicències de la FEEC aquí)

Nota: Aquest preu és aproximat i pot variar depenent del nombre de cotxes que agafem i el preu final del lloguer de material. El pagament es realitzarà el mateix dia de la sortida.

INSCRIPCIÓ A L’ACTIVITAT

Per qualsevol dubte o més informació, podeu contactar amb nosaltres al correu centre@celallacuna.com

Leave a comment

Your email address will not be published.